Mohács-Bóly
A Mohács - Bóly Térségi Fehérborút a Mecsekaljai történelmi borvidéken Hásságy - Bóly - Mohács és Dunaszekcső között húzódik. E mediterrán jellegű vidéket a domborzati változatosság és a szőlő - bor kultúrához kapcsolódó múltja, jelene, valamint építészeti, történeti, környezeti emlékei kötik egybe. A Mohács-Bóly Fehérborút hazánk egyik legmelegebb, szubmediterrán éghajlatú borvidéke, a termelt borok illatban, zamatban gazdag, testes fehérborok.A térség gasztronómiájában jelentősek a svábos ízek és horvát ételek, a tipikusan magyaros ízek, valamint a jellegzetes dunai halételek. A térségben a szőlőtermesztés tudománya évezredek óta apáról fiúra szálló mesterség. Jellemző borfajták a Chardonnay, a Sauvignon Blanc, a Rajnai rizling, Olaszrizling, Királyleányka, Juhfark és a Zöldveltelíni, de megjelenik a Cserszegi fűszeres, az Ottonel muskotály. Jó évjáratokban finom savösszetételű pecsenyebor készül a tradicionális szőlő, a Juhfark terméséből. A borút széleskörű szolgáltatásokat nyújt borkóstolókkal, kényelmes szálláshelyekkel, érdekes látnivalókkal és hangulatos pincefogadókkal, vendéglőkkel az ideérkező vendégek számára.A Mohács-Bóly Fehérborút